Dit eenvoudige recept voor balsamico champignons kan geserveerd worden als toevoeging aan een hoofdgerecht, maar het is ook lekker op een knapperig broodje. De balsamico azijn zorgt voor een gekarameliseerd laagje op de champignons.

Ingrediënten:champignons met balsamico
2 bakjes champignons
50 gram boter
1 rode ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel sojasaus
1 theelepel suiker
1/2 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze:
Borstel de champignons schoon en snijd ze door midden. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de champignons gedurende een minuut of 15.  Mix ondertussen de balsamico azijn, de sojasaus, suiker, zout en peper door elkaar.

Voeg dan de mix samen met de ui en de twee geplette knoflookteentjes toe aan de paddenstoelen. Zet het vuur hoog en blijf omscheppen. Ga door totdat bijna al het vocht verdampt is. Als de champignons aan elkaar gaan kleven zijn ze goed. Haal de teentjes knoflook er dan uit en dien het gerecht op.